Insect farming: μία νέα παραγωγική διαδικασία

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η χρήση των εντόμων για τη διατροφή των εκτρεφόμενων ζώων και του ανθρώπου, παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα: έχουν υψηλή διατροφική αξία, ενώ η εκτροφή τους έχει χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα και μπορεί να πραγματοποιηθεί με χαμηλής τεχνολογίας μέσα και εγκαταστάσεις. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την χρήση των πρωτεϊνών εντόμων στις ιχθυοτροφές, γεγονός που αποτελεί καθοριστικό βήμα στην περαιτέρω αξιοποίηση τους ως πηγή πρωτεΐνης. To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υλοποιεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα αξιολόγησης των εντόμων ως συστατικό των ιχθυοτροφών. Το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των εντόμων στη διατροφή συνεχώς αυξάνεται. Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή!


Ημέρες Συμμετοχής:

12/10/2018




Διοργάνωση:
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Χρήστος Ρούμπος : Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρήστος Αθανασίου : Καθηγητής Εντομολογίας, Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεεσαλίας, Έλενα Μεντέ : Καθηγήτρια Φυσιολογία Θρέψης Υδρόβιων Ζωϊκών Οργανισμών, Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιωάννης Καραπαναγιωτίδης : Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής Υδρόβιων Ζωικών Οργανισμών, Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,